Nieuws

Blijf ook op de hoogte via onze social-media kanalen: Facebook, Twitter en Instagram

woensdag 3 mei 2023

Energielabel C voor bedrijfspanden in Borne

Energielabel C voor bedrijfspanden in Borne

Het verplichte energielabel C voor bedrijfspanden is een maatregel die is ingevoerd om de energie-efficiëntie en duurzaamheid van bedrijfspanden te bevorderen. Met ingang van 1 januari 2023 moeten alle bedrijfspanden in Borne minimaal energielabel C hebben om te voldoen aan de wettelijke eisen.

Een energielabel is een indicatie van de energieprestatie van een gebouw. Het geeft aan hoe energiezuinig een pand is. Daarnaast geeft het inzicht in welke maatregelen kunnen worden genomen om de energie-efficiëntie te verbeteren. Het energielabel wordt bepaald op basis van verschillende factoren zoals isolatie, ventilatie, verwarmingssystemen en de aanwezigheid van duurzame energiebronnen.

Het invoeren van het verplichte energielabel C voor bedrijfspanden heeft verschillende voordelen. Ten eerste draagt het bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot en het bevorderen van duurzaamheid. Bedrijven worden gestimuleerd om energiebesparende maatregelen te nemen zoals het verbeteren van isolatie, het gebruik van energiezuinige verwarmingssystemen en het installeren van zonnepanelen. Dit helpt niet alleen het milieu, maar leidt ook tot lagere energiekosten op de lange termijn.

Daarnaast kan het verplichte energielabel C ook een positief effect hebben op de waarde van bedrijfspanden. Gebouwen met een hoger energielabel worden over het algemeen als aantrekkelijker beschouwd door huurders en kopers omdat ze lagere energiekosten hebben en milieuvriendelijker zijn. Het verhogen van de energie-efficiëntie van bedrijfspanden kan dus bijdragen aan een betere concurrentiepositie en een hogere waarde van het vastgoed.

Het verkrijgen van een energielabel kan worden gedaan door een erkende energieadviseur in te schakelen die het pand inspecteert en de energieprestatie beoordeelt. Op basis van de bevindingen kunnen aanbevelingen worden gedaan voor energiebesparende maatregelen. Voor meer informatie hierover kunt u zich richten aan onze energie coördinator.

Hoewel het voldoen aan de verplichting voor het energielabel C investeringen met zich mee kan brengen, zijn er ook verschillende financiële regelingen beschikbaar om bedrijven te ondersteunen bij het nemen van energiebesparende maatregelen. Dit kunnen regelingen zijn vanuit de gemeente, vanuit de landelijke overheid over vanuit andere financiële instellingen. De gemeente Borne heeft het Energiefonds Borne in werking gesteld om het voor ondernemers aantrekkelijk te maken om verduurzaming van het bedrijfspand te financieren.

  • 0
  • 1

Reacties