Nieuws

Blijf ook op de hoogte via onze social-media kanalen: Facebook, Twitter en Instagram

dinsdag 7 juni 2022

Subsidie voor verduurzaming voor MKB

Subsidie voor verduurzaming voor MKB

Mkb-ondernemers hebben nog tot 30 september 2022 om gebruik te maken van de Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM). Hiermee kunt u een adviseur inhuren voor een energieadvies op maat. Én ondersteuning krijgen bij het uitvoeren van een of meer maatregelen uit dat advies. Met de Geld Terug Actie van de Provincie Overijssel krijgt u ook nog eens tot € 2.500,- voor de maatregelen uit het advies.

Subsidie op energieadvies
Mkb-ondernemers die niet onder de Energiebesparingsplicht vallen, kunnen subsidie krijgen voor het laten opstellen van een professioneel advies door een energieadviseur. Deze adviseur zoekt per bedrijf uit wat de beste manier is om energie te besparen en de CO2-uitstoot te beperken van zowel het bedrijfspand als de bedrijfsvoering. Denk aan isolatie, zonnepanelen, zonneboilers en een warmtepomp. Maar ook welke energiewinst er te winnen valt in de bedrijfsvoering. Zoals koeling, keuken- of ICT-apparatuur en elektrische bedrijfswagens.

Ondersteunen bij uitvoering maatregelen
De subsidie is ook bestemd voor ondersteuning bij het uitvoeren van de maatregelen. Bijvoorbeeld door een accountant of projectleider in te schakelen voor het inkooptraject van de maatregelen en het regelen van financiering. De overheid vergoedt 80% van het advies en de ondersteuning; 20% is voor rekening van de MBK-ondernemer.

€2.500,- per bedrijfspand van RVO
De subsidie Verduurzaming MKB bedraagt maximaal € 2.500,- per bedrijfspand. Bedrijven die een relatief laag energieverbruik hebben (verbruik < 50.000 kWh elektriciteit en <25.000 m3 aardgas) en niet onder de Energiebesparingsplicht vallen, komen in aanmerking. Aanvragen kan van 1 oktober 2021 t/m 30 september 2022 bij de Rijksdienst van Ondernemend Nederland (RVO). Subsidies worden verstrekt op volgorde van binnenkomst. In totaal is 28,2 miljoen euro beschikbaar.

Meer weten? Bekijk meer informatie en de actuele voorwaarden op de website van RVO.

€2.500 Geld terug Actie
De Geld Terug Actie van de provincie Overijssel maakt het nemen van energiebesparende maatregelen nog aantrekkelijker. Met deze subsidie krijgen bedrijven tot € 2.500,- subsidie op de maatregelen die uit het advies volgen. In 2021 is het maximale budget van de regeling extra hoog. Lees meer informatie over deze regeling.

  • 0
  • 1

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *