Nieuws

Blijf ook op de hoogte via onze social-media kanalen: Facebook, Twitter en Instagram

maandag 22 maart 2021

Meepraten op energievanborne.nl

Meepraten op energievanborne.nl

Inwoners van Borne kunnen meepraten over energiebesparing, aardgasvrij worden en duurzame opwek van energie. Dit kan op het hernieuwde platform energievanborne.nl. Hier staat volop informatie en mogelijkheid om ideeën in te brengen, mee te praten en reactie te geven. Daarnaast helpt het platform inwoners met energie te besparen en kan een afspraak met een wooncoach gemaakt worden. Energievanborne.nl is een initiatief van de gemeente Borne i.s.m. verschillende partners als DIBO en BBO. 

Reageren en meedoen
Bezoekers van het nieuwe platform kunnen reageren, meedoen aan polls of zich opgeven om mee te doen aan de eerste Wijkuitvoeringsplannen (WUP). In een WUP zoeken inwoners samen met gemeente het uiteindelijke alternatief van aardgas in hun eigen wijk. Met de eerste wijkuitvoeringsplannen zal dit jaar gestart worden. Bezoekers kunnen op het platform ook terecht met vragen of suggesties over energiebesparing, aardgasvrij worden en het opwekken van duurzame opwek energie.

Volop samenwerking
Het uitgangspunt in Borne is dat inwoners altijd mee kunnen denken. In februari hebben zo’n 85 inwoners zich aangemeld om mee te denken over waar zonne- en windenergie opgewekt zou kunnen worden. En met de zienswijzen op de concept Energievisie van Borne wordt een aangepaste versie gemaakt. Daarnaast praten verschillende wijkverenigingen al mee over de overgang van aardgas naar duurzame warmte. En tal van sportverenigingen hebben in februari tasjes met informatie over energiebesparing langs de deuren gebracht. Om nu ook beter digitaal met inwoners ‘in gesprek te gaan’, is het interactieve platform energievanborne.nl opgericht.

  • 0
  • 0

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *