Nieuws

Blijf ook op de hoogte via onze social-media kanalen: Facebook, Twitter en Instagram

woensdag 7 april 2021

Kosten verwijderen gasaansluiting nu volledig vergoed

Kosten verwijderen gasaansluiting nu volledig vergoed

Woningeigenaren hoeven sinds 1 maart niet meer te betalen voor het afsluiten van de gasleiding. De kosten voor het laten verwijderen van de gasaansluiting door de netbeheerder worden per direct volledig vergoed.

13.500 woningeigenaren
Steeds meer consumenten besluiten zelfstandig van het aardgas af te gaan. Bij netbeheerders Liander, Enexis, Stedin en Enduris waren dit in 2020 in totaal 13.500 consumenten in heel Nederland. De vergoeding die woningeigenaren die van het aardgas afgaan nu krijgen, is een tijdelijke oplossing. In de nieuwe Energiewet komt een definitieve oplossing voor de verdeling van kosten voor het verwijderen van een gasaansluiting.

Wat betekent dit in de praktijk?
Netbeheer Nederland meldt dat in de praktijk de situatie nu als volgt is:

  • Werkzaamheden die uitgevoerd zijn vóór 1 maart 2021 vallen onder het reguliere tarief zonder korting. Voor deze werkzaamheden moet je de kosten dus nog wel betalen.
  • Voor klanten die vanaf 1 maart de gasaansluiting laten verwijderen, worden de kosten voor de werkzaamheden van het verwijderen van de gasaansluiting volledig vergoed. Deze klanten krijgen ook nog steeds een rekening; op die rekening wordt 100 procent korting toegepast op de kosten voor de werkzaamheden voor de verwijdering, waardoor de klant deze kosten niet hoeft te betalen.
  • Heeft de consument naast de verwijdering nog andere werkzaamheden aangevraagd? Dan moet die voor die andere werkzaamheden wel betalen.

 

Enexis stelt nog op duidelijkheid van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) te wachten over de vergoeding van de btw op de werkzaamheden en eventuele vergunningen. Zodra hier meer duidelijkheid over is, maken de netbeheerders dit bekend.

  • 0
  • 0

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *