Nieuws

Blijf ook op de hoogte via onze social-media kanalen: Facebook, Twitter en Instagram

dinsdag 31 oktober 2023

Klimaatburgemeester en wethouder hijsen vlag tijdens Nationale Klimaatweek

Klimaatburgemeester en wethouder hijsen vlag tijdens Nationale Klimaatweek

Deze week is het Nationale Klimaatweek. Om daarop de aandacht te vestigen heeft wethouder Geerdink vandaag samen met de Klimaatburgemeester van Borne, Peter Spelt, de vlag gehesen. Dat was ook het moment voor Peter om zijn Klimaatburgemeesterschap over te dragen aan de nieuwe Klimaatburgemeesters van Borne: Bart Schooneman en Timo Roeke.

Peter heeft zich, als Klimaatburgemeester, een jaar lang volop ingezet om verduurzaming in Borne te bevorderen. Zo bezocht hij onder meer tientallen inwoners om hen te voorzien van advies aan huis, was hij aanwezig bij ondernemersavonden om het thema onder de aandacht te brengen en zette hij zich op regionaal niveau in om mee te denken over de RES 2.0 (Regionale Energie Strategie).

Na vandaag zal Peter, naar eigen zeggen, zeker niet stoppen met zijn inzet voor verdere verduurzaming in Borne. Peter blijft actief als één van de 12 energiecoaches die de gemeente Borne telt. Iedere Bornenaar kan van deze energiecoaches gratis advies krijgen over het verduurzamen van een woning. Het inplannen van een huisbezoek door een energiecoach kan heel eenvoudig via het digitale energieloket.

  • 0
  • 2

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *