Nieuws

Blijf ook op de hoogte via onze social-media kanalen: Facebook, Twitter en Instagram

vrijdag 14 januari 2022

ISDE subsidie verhoogd

ISDE subsidie verhoogd
Sinds 1 januari 2022 zijn de subsidiebedragen van isolatiemaatregelen en warmtepompen binnen de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) verhoogd. De isolatiemaatregelen gelden alleen voor woningeigenaren. Je kunt subsidie aanvragen voor maatregelen die betrekking hebben op:
  • Energiebesparing (isolatie & beglazing)
  • Duurzame energie opwekking (PV & wind, alleen zakelijk)
  • Duurzame energie warmte (zonneboilers & warmtepompen)
  • Aansluiting warmtenet

 

Warmtepompen
Het verhoogde bedrag dat je krijgt voor een geïnstalleerde warmtepomp per 2022 is afhankelijk van het energielabel en het thermisch vermogen van de warmtepomp. Je kunt hier de nieuwe apparatenlijsten bekijken met de nieuwe verhoogde bedragen. De verhoogde subsidie voor deze maatregel zal alleen gelden voor warmtepompen die daadwerkelijk in 2022 zijn geïnstalleerd. Huiseigenaren die nog in 2021 een (hybride) warmtepomp hebben geïnstalleerd, kunnen geen gebruik maken van de extra subsidie. Ook als zij pas in 2022 subsidie aanvragen.

Isolatiemaatregelen
Ook op isolatiemaatregelen zijn er vanaf 1 januari 2022 hogere subsidiebedragen geldig. Het hogere subsidiebedrag bij de ISDE geldt voor isolatiemaatregelen die na 31 december 2021 zijn uitgevoerd of aangebracht. Voor isolatiemaatregelen en die voor 1 januari 2022 zijn uitgevoerd of aangebracht gelden de lagere bedragen van 2021.

Subsidie aanvragen / meer informatie
Het aanvraagsysteem van de ISDE met de verhoogde subsidiebedragen van de isolatiemaatregelen en warmtepomp gaat open op 24 januari 2022 om 9:00 uur. Vanaf dan kan de vernieuwde subsidie worden aangevraagd. Ga naar de ISDE subsidie voor het aanvragen van de subsidie en alle belangrijke informatie over de regeling. De subsidie is beschikbaar tot en met 31 december 2030.

  • 0
  • 0

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *