Nieuws

Blijf ook op de hoogte via onze social-media kanalen: Facebook, Twitter en Instagram

vrijdag 14 mei 2021

Investeer mee in zonnepark-project Zonnepark 't Rikkerink

Investeer mee in zonnepark-project Zonnepark 't Rikkerink

Op de voormalige stortplaats ’t Rikkerink in Ambt-Delden ontwikkelt Twence een park met 28.458 zonnepanelen. U kunt als inwoner van de gemeente Borne mee investeren, mits u woonachtig bent in het postcodegebied 7621. Er zijn in totaal voor dit postcodegebied 404 obligaties beschikbaar. Het zonnepark produceert elektriciteit voor ongeveer 3.000 huishoudens en zal naar verwachting september dit jaar opgeleverd worden.

Van afval naar energie
Zo wordt de voormalige stortplaats een duurzame energievoorziening die niet alleen bijdraagt aan de energietransitie en het beperken van de CO2 uitstoot, maar ook de gelegenheid geeft aan particulieren (en bedrijven met een kleinverbruik aansluiting) om mee te doen aan én mee te profiteren van een lokale duurzame investering. 

Hoe werkt het?
Als je in postcodegebied 7621 woont, kun je mee-investeren in een van de 404 obligaties. Je kunt al deelnemen vanaf  €50 (1 obligatie) en krijgt een rente van 5% gedurende 15 jaar op je investering. Er geldt een inschrijftermijn voor deelname en een volgorde van inschrijving. De inschrijvers op de obligaties krijgen op 1 juni 2021 een aanbod om definitief deelnemer te worden en hebben tot 15 juni 2021 de tijd om het aanbod te accepteren. Wacht dus niet te lang! 

Meer informatie en inschrijven
Alle informatie over Zon op Rikkerink, uitgebreide informatie voor het inschrijven, de ledenovereenkomst en andere officiële documenten voor deelname vindt je op de website www.zonoprikkerink.nl.

DiBo
In het project Zon op Rikkerink heeft stichting Duurzame Initiatieven Borne (DIBO) een actieve rol als onderdeel van Energiecollectief Midden-Twente. Tussen de gemeente Borne, Energie van Borne en de stichting DiBo is een goede samenwerking op het terrein van duurzame initiatieven. Het project sluit uitstekend aan bij de energie-transitie doelen waar ook de gemeente Borne voor staat. 

  • 0
  • 0

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *