Nieuws

Blijf ook op de hoogte via onze social-media kanalen: Facebook, Twitter en Instagram

woensdag 30 november 2022

Gemeente Borne ondersteunt ondernemers bij de eerste stappen richting 'Zon op Dak'.

Gemeente Borne ondersteunt ondernemers bij de eerste stappen richting 'Zon op Dak'.

Energie opwekken door zon is duurzaam en klimaatvriendelijk. Grote daken van bedrijfspanden hebben een enorm potentieel als het om zonnepanelen gaat. Ondernemers in de gemeente Borne worden ondersteund in de aanleg van zonnepanelen.

Wethouder Geerdink: “Vaak wordt te snel geconstateerd dat een bedrijf geen zonnepanelen kan nemen, terwijl er nog veel wel mogelijk is. We willen onze ondernemers hierbij ondersteunen om te kijken hoe dit zit voor hun specifieke dak. Bijvoorbeeld door per aansluiting te kijken naar oplossingen rondom eigen verbruik en mogelijkheden rondom teruglevering aan het stroomnet. Er kan vaak meer dan gedacht.”

Door samen te werken kunnen we versneld stappen zetten. De gemeente Borne heeft een onafhankelijk specialist in de arm genomen via bureau bind. De ondernemer wordt ondersteund en ontzorgt tijdens het hele proces. Denk hierbij aan een vrijblijvend, kosteloos advies bij het bepalen van aantal zonnepanelen dat mogelijk is, hulp bij beoordelen van offertes, inzicht van subsidiemogelijkheden of financiering. Ook is het Versnellingsteam Zon op Dak van de Provincie Overijssel aangehaakt. Hierdoor kunnen we kennis en ervaring vanuit de regio bundelen.

  • 0
  • 0

Reacties