Nieuws

Blijf ook op de hoogte via onze social-media kanalen: Facebook, Twitter en Instagram

woensdag 13 oktober 2021

Duurzaamheidskwartet voor schoolkinderen

Duurzaamheidskwartet voor schoolkinderen

Alle basisschoolkinderen vanaf groep 4 in de gemeente Borne krijgen een Duurzaamheidskwartet. Ze krijgen dit cadeau van het initiatief Energie van Borne en de gemeente. ‘Duurzaamheid is best een ingewikkeld en groots onderwerp. Met dit kwartet willen we kinderen én ouders meer leren over wat duurzaamheid is’, aldus wethouder duurzaamheid Michel Kotteman. Kinderen krijgen dit cadeau in het kader van de Maand van de Duurzaamheid

Duurzame toekomst is belangrijk
‘We willen het onderwerp duurzaamheid onder de aandacht brengen bij kinderen. Dat doen we graag op een eenvoudige manier, spelenderwijs. Zodat thuis aan de keukentafel met ouders via een spel gepraat kan worden over duurzaamheid’, zegt Michel Kotteman. ‘Energie van Borne en daarmee de gemeente Borne, vindt het belangrijk dat dit gesprek gevoerd wordt. Want uiteindelijk moeten we samen zorgen voor een duurzame toekomst voor onze kinderen’, aldus Kotteman.  

Kwartetten in de klas
Wethouder Kotteman en een energiecoach van het Energieloket in Borne werden woensdag 13 oktober ontvangen op de R. K. Basisschool St. Aegidius in Hertme. In groepjes werd met de kinderen een leerzaam potje kwartet gespeeld. Alle belangrijke thema’s van duurzaamheid kwamen aan de orde: van energie besparen, aardgasvrij leven en het duurzaam opwekken van stroom, tot klimaat, natuur, duurzaam vervoer en hergebruik. En tussendoor werden weetjes en fantasieën gedeeld met en door de kinderen. Al met al een leerzame ochtend voor de kinderen in Hertme. Ook de kinderen uit de gemeente die op het speciaal basisonderwijs zitten, krijgen een Duurzaamheidskwartet. Ouders kunnen een email sturen naar info@energievanborne.nl. Het kwartet kan afgehaald of opgestuurd worden.

Maand van de Duurzaamheid
Energie van Borne organiseert i.o.v. de gemeente Borne nog meer interessante activiteiten voor inwoners. Op 19, 21, 29 oktober en 2 november organiseren we Energiebespaarmarkten. Inwoners kunnen workshops volgen en ontvangen een cadeautje bij binnenkomst. En alle inwoners ontvangen vanaf volgende week een brief met daarin een voucher voor €40,- aan energiebesparende producten. Alle informatie over deze acties is hier te vinden.

  • 0
  • 0

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *