Nieuws

Blijf ook op de hoogte via onze social-media kanalen: Facebook, Twitter en Instagram

donderdag 23 februari 2023

Borne gaat voor Groen: ’t Oldhof is aan de beurt

Borne gaat voor Groen: ’t Oldhof is aan de beurt

Op woensdag 1 maart aanstaande zal de tweede informatiebijeenkomst worden gehouden voor de campagne Borne gaat voor Groen. Deze campagne is voor inwoners van Borne en bedoeld om gezamenlijk energiemaatregelen voor uw woning in te kopen. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Stichting Duurzame Initiatieven Borne (DiBo), gemeente Borne en Duurzaam Bespaar Plan. Vanaf 19:00 uur bent u welkom in het Kulturhus waar koffie en thee klaar zal staan. Vanaf 19:30 uur zal het programma van start gaan. Duurzaam Bespaar Plan zal hier vertellen over de collectieve inkoop campagne, diverse duurzame maatregelen en welke subsidie- en financieringsmogelijkheden er zijn. Naast bewoners van ‘t Oldhof zijn ook bewoners van andere wijken welkom bij deze informatiebijeenkomst.

Gratis huisscans
Duurzaam Bespaar Plan helpt stichting DiBo en de gemeente Borne als onafhankelijk intermediair en adviseert woningeigenaren op het gebied van vloer-, spouw-, dakisolatie, isolatieglas, kozijnen en zonnepanelen. Dit doen zij middels een gratis huisscan. Opvolgend op de huisscan kan er worden gekozen te participeren in een vrijblijvende collectieve inkoopactie.

Vier wijken van Borne
De campagne wordt uitgevoerd in vier wijken. In november werd gestart met de wijken Letterveld I en II. Hier werden al mooie resultaten bereikt tot dusver. De campagne heeft in de wijk Letterveld 1 en 2 geleid tot: 96 huisscans, 1.000 m2 geplande vloerisolatie, 950 m2 geplande dakisolatie, 1.900 m2 geplande spouwmuurisolatie en 160 zonnepanelen. Op 10 en 11 maart wordt qua vloer- en dakisolatie 1.295 m2 uitgevoerd en in maart en april worden nagenoeg alle zonnepanelenopdrachten uitgevoerd. Deze week ontvangen de bewoners van de wijk ’t Oldhof en enkele woningeigenaren ten oosten van ’t Oldhof een uitnodiging per brief. De campagne eindigt in de wijk Wensink-Zuid.

Meer informatie
Meer informatie over de campagne en aanmelden voor een gratis huisscan kan via de website van Duurzaam Bespaar Plan.

  • 0
  • 0

Reacties