Nieuws

Blijf ook op de hoogte via onze social-media kanalen: Facebook, Twitter en Instagram

maandag 14 juni 2021

Update: Bijeenkomsten zonne- en windenergie gemeente Hengelo

Update: Bijeenkomsten zonne- en windenergie gemeente Hengelo

Het college van B&W in Hengelo heeft energiegebieden aangewezen waar op grotere schaal zonne- en windenergie opgewekt kan worden. Het college wil dat er in 2030 twee windturbines staan in Hengelo. Er zijn in totaal vijf zoeklocaties voor windturbines; één op bedrijventerrein Twentekanaal Zuid, twee op de Westermaat (waarvan er maximaal één kan komen op die locatie) en twee bij de kruising van de A1 en A35 in Woolde. Dit laatste gebied is bij uitstek geschikt als energiegebied voor zonne- en windenergie. Dat blijkt uit een onderzoek van onderzoeksbureau Bosch & van Rijn. Het bureau heeft de Hengelose zoekgebieden onderzocht en vergeleken. De gemeenteraad van Hengelo beslist eind 2021. Eerst kunnen inwoners deze zomer nog hun mening geven.

Inwoners Borne mogen ook hun mening geven

Woon je in onze gemeente Borne, dan kan dit ook belangrijke informatie voor jou zijn. De gemeente Hengelo wil ook graag weten wat de inwoners van buurgemeenten van de plannen vinden. Daarom organiseert de gemeente een aantal bijeenkomsten. We zetten ze hieronder voor je op een rij:

Digitaal

Onderzoeksbureau Bosch & van Rijn geeft in een digitale bijeenkomst uitleg over het onderzoek in de zoekgebieden. Medewerkers van de gemeente vertellen meer over het vervolg. Je hoeft je niet voor deze bijeenkomsten aan te melden. De geplande digitale bijeenkomsten kun je volgen op het officiële YouTube account van de gemeente Hengelo www.youtube.com/gemeentehengeloov.

Je kunt voor of tijdens deze digitale bijeenkomst vragen stellen. Als je een YouTube account hebt, kan dat eenvoudig in de chat. Maar je kunt ook de vragen van tevoren stellen via dit mailadres.

Karavaan van de Nieuwe Energie

Daarnaast komt de Karavaan van de Nieuwe Energie vanaf 25 juni op zes verschillende locaties in de buurt van de zoekgebieden te staan. Daar kun je in gesprek gaan over duurzame energie, je vragen stellen en je mening geven. Vanwege de corona-maatregelen moet je je uiterlijk 24 uur van tevoren voor een tijdslot aanmelden als je langs wilt komen.

  • Vrijdag 25 juni 16.30 – 20.00 uur Wensink-Zuid – Borne Plein basisschool de Wheele
  • Maandag 28 juni 16.00 – 20.00 uur Woolder Es Parkeerplaats Jumbo
  • Woensdag 30 juni 10.00 – 12.00 uur Binnenstad Marktplein
  • Woensdag 30 juni 16.00 – 20.00 uur Beckum Voor de kerk
  • *UPDATE* Maandag 5 juli 17.30 – 20.30 Bornsche Maten Parkeerplaats De Veste
  • Dinsdag 6 juli 16.00 – 20.00 uur Dalmeden/Slangenbeek Parkeerplaats voor het winkelcentrum
  • Donderdag 8 juli 16.00 – 20.00 uur Hasseler Es Voor het Kulturhus

Geef je op via www.hengelo.nl/nieuwe-energie/Praat-mee

Meer informatie

Alle informatie over duurzaamheid in de gemeente Hengelo lees je op de website Nieuwe Energie Hengelo

  • 0
  • 0

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *