Nieuws

Blijf ook op de hoogte via onze social-media kanalen: Facebook, Twitter en Instagram

woensdag 6 april 2022

Alvast € 500 energietoeslag voor huishoudens met een bijstandsuitkering en individuele inkomenstoeslag

Alvast € 500 energietoeslag voor huishoudens met een bijstandsuitkering en individuele inkomenstoeslag

Huishoudens in de gemeente Borne met een bijstandsuitkering, krijgen alvast € 500 uitbetaald als eerste betaling van de Energietoeslag. Ook huishoudens die een individuele inkomenstoeslag van de gemeente ontvangen, krijgen deze € 500 overgemaakt.

De verwachting is dat de huishoudens waar het om gaat, het bedrag rond 8 april automatisch krijgen uitgekeerd. Volgens wethouder Michel Kotteman wordt ‘met man en macht gewerkt’ aan de definitieve uitvoeringsregeling. Eerder kondigde het Rijk al een energietoeslag aan van € 800 voor mensen met een laag inkomen. De uitvoering daarvan is bij de gemeenten belegd.

Omdat de voorwaarden van het Rijk hierover nog onvoldoende duidelijk zijn, moet elke gemeente de komende tijd lokale richtlijnen opstellen en keuzes maken. Daardoor kan het bedrag van € 800 nog niet worden uitgekeerd.

Gemeente Borne ontvangt, net als de andere gemeenten, echter al veel vragen over de toeslag. Om te voorkomen dat huishoudens met een bijstandsuitkering of individuele inkomenstoeslag in de problemen raken door een hoge energierekening, betaalt gemeente Borne alvast € 500 uit aan deze huishoudens. De gegevens van deze huishoudens zijn bekend bij de gemeente, waardoor men niet het risico loopt het bedrag op een later tijdstip alsnog terug te moeten betalen. We hebben de meestgestelde vragen voor je op een rij gezet.

Definitieve uitvoeringsregeling
Zoals gezegd wordt met man en macht gewerkt aan de definitieve uitvoeringsregeling. Daarin wordt onder meer duidelijk welke huishoudens er nog meer vallen onder ‘laag inkomen’ en of vermogen wordt meegeteld én hoe hoog de definitieve toeslag wordt. Gemeente Borne verwacht hier eind april meer duidelijkheid over te kunnen geven.

Kotteman: “Dan is ook duidelijk hoe men de toeslag kan aanvragen. Maar het betekent helaas wel dat deze andere huishoudens nog even moeten wachten.” Zodra er meer duidelijk is, wordt hierover door de gemeente gecommuniceerd.

  • 0
  • 0

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *