Energie besparen

Zet de eerste stap en bespaar energie in je woning. We geven je graag tips & advies.

Energie besparen is eenvoudig

Energie die je niet gebruikt, hoef je ook niet op te wekken. Dat is goed voor het klimaat en het scheelt in je portemonnee. Dat is mooi meegenomen toch? Voor een snel antwoord op je vraag over energiebesparing kun je veel tips en advies vinden bij ons digitale Energieloket. We bieden je ook gratis en deskundig advies van een energiecoach. En weet je al welke stappen je wilt zetten, dan kun Direct offertes opvragen via Duurzaam Bespaar Plan of Dichtbij Duurzaam. Kijk voor snelle tips om nu energie te besparen in ons handige overzicht. Hoe Borne de stap naar energiebesparing wil zetten, staat beschreven in de Energievisie van Borne.

 

Gratis advies van de energiecoach

Gratis advies van de energiecoach

Wil je meer weten over hoe jij het beste energie kunt besparen? Hoe je bijvoorbeeld je huis kan isoleren, zonnepanelen krijgt of aardgasloos kan wonen? Neem dan contact op met onze Bornse energiecoaches. De energiecoach komt bij je thuis, dat is wel zo gemakkelijk. En natuurlijk is dit gratis en vrijblijvend.

Maak een afspraak
Subsidies energiebesparing

Subsidies energiebesparing

Wat is er nu leuker om naast energie, ook geld te besparen? We hebben de beschikbare subsidies voor je op een rij gezet. Met subsidies wil de overheid een duurzame investering voor u financieel aantrekkelijker maken.

Alle subsidies op een rij
Ben je ondernemer?

Ben je ondernemer?

Ook steeds meer bedrijven in de gemeente Borne nemen energiebesparende maatregelen. Waarom? Het scheelt flink in de kosten, het is goed voor het milieu en het geeft je een betere marktpositie. Wil jij ook verdienen met duurzaam ondernemen? We helpen je verder.

Kijk wat jij kunt doen
Het doel voor Borne

Het doel voor Borne

Ons doel is dat Borne in 2050 CO2-neutraal is en dat alle gebouwen zo energiezuinig zijn als een huidig energielabel B. Om dat doel te bereiken, willen we dat in 2025 alle gebouwen een erkend energielabel hebben, zodat er beter kan worden gestuurd op de verduurzamingsopgave in Borne en voor inwoners zelf. Hoe we dit doen, staat in de Energievisie van Borne.

Ga naar de Energievisie

Hoe bespaar je energie?

Je kunt zelf gemakkelijk energie besparen. Het helpt om de warmtevraag in je woning terug te dringen door te isoleren. Maar denk ook aan koken op inductie, vloerverwarming aanleggen of een warmte-terugwin via de douche.

Ja, ik wil meer tips