Energie besparen

Zet de eerste stap en bespaar energie in je woning. We geven je graag tips & advies

Energie besparen is eenvoudig

Energie die je niet gebruikt, hoef je ook niet op te wekken. En het scheelt ook nog eens in je portemonnee. Dat is mooi meegenomen toch? Voor een snel antwoord op je vraag over energiebesparing kun je veel tips en advies vinden op ons digitale Energieloket. We bieden je ook gratis en deskundig advies van een energiecoach. En weet je al welke stappen je wilt zetten, dan kun je direct offertes aanvragen. Kijk voor snelle tips om nu energie te besparen in ons handige overzicht. Hoe Borne de stap naar energiebesparing wil zetten, staat beschreven in de Energievisie van Borne.

 

Gratis advies van de energiecoach

Gratis advies van de energiecoach

Wil je meer weten over hoe jij het beste energie kunt besparen, isolatie, zonnepanelen of bijvoorbeeld aardgasloos wonen, neem dan contact op met onze eigen Bornse energiecoaches. De energiecoaches komt bij je thuis, dat is wel zo gemakkelijk. En natuurlijk is dit gratis en vrijblijvend.

Maak een afspraak
Subsidies energiebesparing

Subsidies energiebesparing

Wat is er nu leuker om naast energie ook geld te besparen? We hebben subsidies voor je op een rij gezet. Je merkt het direct in je portemonnee. Wat energie die je niet gebruikt, hoef je ook niet duurzaam op te wekken.

Alle subsidies op een rij
Ben je ondernemer?

Ben je ondernemer?

Ook steeds meer bedrijven in de gemeente Borne nemen energiebesparende maatregelen. Waarom? Het scheelt flink in de kosten, het is goed voor het milieu en het geeft je een betere marktpositie. Wil jij ook verdienen met duurzaam ondernemen? We helpen je verder.

Kijk wat jij kunt doen
Het doel voor Borne

Het doel voor Borne

Ons doel is dat alle woningen in Borne in 2050 CO2 -neutraal zijn en allemaal zo energiezuinig zijn als een huidig energielabel B. Om dat doel te bereiken, willen we dat in 2025 alle gebouwen een erkend energielabel hebben, zodat er beter kan worden gestuurd en zicht is op de verduurzamingsopgave in Borne en voor inwoners zelf. Hoe we dit doen, staat in de Energievisie van Borne.

Ga naar de Energievisie

Hoe bespaar je energie?

Je kunt zelf gemakkelijk energie besparen. Het helpt om de warmtevraag in je woning terug te dringen door te isoleren. Dit is naast energiebesparing de belangrijkste stap. Maar denk ook aan koken op inductie, vloerverwarming aanleggen of een warmte-terugwin via de douche.

Ja, ik wil meer tips