Energie besparen

Zet de eerste stap en bespaar energie in je woning. We geven je graag tips & advies

Energie besparen is eenvoudig

Een belangrijk begin om onze energie te verduurzamen is de vraag naar energie en warmte omlaag te brengen. Want energie die je niet gebruikt, hoef je ook niet op te wekken. En het scheelt ook nog eens in je portemonnee. Dat is mooi meegenomen toch? Voor een snel antwoord kun je contact opnemen met ons Energieloket. We bieden je ook gratis en deskundig advies van een wooncoach. En weet je al welke stappen je wilt zetten, dan kun je direct offertes aanvragen. Kijk voor snelle tips naar ons handige overzicht.

 

Gratis advies van de wooncoach

Gratis advies van de wooncoach

Wil je meer weten over onderhoud en verbouwen, wooncomfort verhogen, energie besparen, energie opwekken of bijvoorbeeld aardgasloos wonen, neem dan contact op met de wooncoaches van DuurzaamThuisTwente. Het advies is gratis en vrijblijvend.

Maak een afspraak
Geld terug & acties

Geld terug & acties

Wat is er nu leuker om naast energie ook geld te besparen? We hebben alle kortingen en geld-terug-acties voor je op een rij gezet. Je merkt het direct in je portemonnee. Wat energie die je niet gebruikt, hoef je ook niet duurzaam op te wekken.

Ga naar de acties

Ben je ondernemer?

Ook steeds meer bedrijven in de gemeente Borne nemen energiebesparende maatregelen. Waarom? Het scheelt flink in de kosten, het is goed voor het milieu en het geeft je een betere marktpositie. Wil jij ook verdienen met duurzaam ondernemen? We helpen je verder.

Kijk wat jij kunt doen

Het doel voor Borne

Ons doel is dat alle woningen in Borne in 2050 CO2 -neutraal zijn en allemaal zo energiezuinig zijn als een huidig energielabel B. Om dat doel te bereiken, willen we dat in 2025 alle gebouwen een erkend energielabel hebben, zodat er beter kan worden gestuurd en zicht is op de verduurzamingsopgave in Borne en voor inwoners zelf. Hoe we dit doen, staat in de Energievisie van Borne.

Ga naar de Energievisie

Hoe bespaar je energie?

Je kunt zelf gemakkelijk energie besparen. Het helpt om de warmtevraag in je woning terug te dringen door te isoleren. Dit is naast energiebesparing de belangrijkste stap. Maar denk ook aan koken op inductie, vloerverwarming aanleggen of een warmte-terugwin via de douche.

Ja, ik wil meer tips
X

Deel dit op: